Пошук по сайту
Пошук:

Теми
З перших уст (4600)
З потоку життя (7298)
Душі криниця (4291)
Українці мої... (1719)
Резонанс (2369)
Урок української (1007)
"Білі плями" історії (1873)
Крим - наш дім (1481)
"Будьмо!" (273)
Ми єсть народ? (257)
Бути чи не бути? (479)
Писав писака (23)
На допомогу вчителеві (126)
Мовно-комп'ютерний конкурс (108)
Порадниця (284)
Смішного! (97)
Додатки
"Джерельце" (830)
"КримСПОРТ" (132)

Архiв
Архiв газети в pdf
Редакцiя
Форуми
Книга вiдгукiв

Iншi статтi цiеї теми
БДЖОЛОТЕРАП╤Я
Народна медицина


ВЕСЕЛКА ЗНИЗИТЬ ТИСК
Народна медицина


ГЛ╤Д В╤Д БАГАТЬОХ Б╤Д
Народна медицина


РОСТУТЬ МАЛЬВИ Б╤ЛЯ ХАТИ...
Народна медицина


ПРИЙШОВ ЧАС НА ВИНОГРАД
Народна медицина




Розсилки
Тут Ви можете підписатися на розсилку анонсів статей нових випусків нашої газети. Для цього вкажіть свій e-mail.

E-mail адрес:














FaceBook





оНЦНДЮ Б сЙПЮ©МЁ
Головна сторiнка > Текст статти
"Кримська Свiтлиця" > #43 за 25.10.2002 > Тема "Порадниця"
Версiя для друку
Обговорити в форумi

#43 за 25.10.2002
МАРИНОВАНИЙ ЧАСНИК
О. ГОНЧАРУК, Тернопільська область.

Відро часнику, 1 л столового оцту, переварена вода, 700 г яблучного оцту (а якщо немає, то стільки ж звичайного столового), 1 кг столових червоних буряків, звичайна груба сіль.

Головки часнику зачистити до зубців, обрізати корінці так, щоб не відокремлювались зубці, і добре вимити.

Скласти часник в емальоване відро або в скляну чи іншу посудину, що не окислюється. Влити 1 л оцту і холодної води стільки, щоб вона покрила головки часнику. Накрити посудину кришкою або дерев'яним кружечком і поставити на кухні чи в іншому приміщенні, де кімнатна температура.

Через 30 - 40 діб злити маринад, а часник промити холодною водою.

Підготувати новий маринад такого складу: 700 г яблучного оцту (якщо немає, то стільки ж звичайного столового і додати 4 - 5 ст. ложок цукру); почистити і натерти 1 кг червоних столових буряків, залити їх 1 л перевареної холодної води, сіль за смаком. Усі ці компоненти добре перемішати (щоб розчинились цукор і сіль) і залити маринадом часник. Дві-три доби витримати на кухні або в іншому приміщенні, де кімнатна температура. Після цього продукт готовий до вживання.

Зберігати найкраще в прохолодному приміщенні, можна і на кухні.

 

Версiя для друку
Обговорити в форумi
"Кримська Свiтлиця" > #43 за 25.10.2002 > Тема "Порадниця"


Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=142

 

Редакцiя :
95006, м. Сiмферополь, вул. Гагарiна, 5, 2-й поверх, кiмн. 13-14
тел: (0652)51-13-24; E-mail: kr_svit@meta.ua
Адмiнiстратор сайту : Микола Владзiмiрський
Веб-майстер : Олексiй Рибаков