Пошук по сайту
Пошук:

Теми
З перших уст (4600)
З потоку життя (7298)
Душі криниця (4291)
Українці мої... (1719)
Резонанс (2369)
Урок української (1007)
"Білі плями" історії (1873)
Крим - наш дім (1481)
"Будьмо!" (273)
Ми єсть народ? (257)
Бути чи не бути? (479)
Писав писака (23)
На допомогу вчителеві (126)
Мовно-комп'ютерний конкурс (108)
Порадниця (284)
Смішного! (97)
Додатки
"Джерельце" (830)
"КримСПОРТ" (132)

Архiв
Архiв газети в pdf
Редакцiя
Форуми
Книга вiдгукiв

Iншi статтi цiеї теми
БДЖОЛОТЕРАП╤Я
Народна медицина


ВЕСЕЛКА ЗНИЗИТЬ ТИСК
Народна медицина


ГЛ╤Д В╤Д БАГАТЬОХ Б╤Д
Народна медицина


РОСТУТЬ МАЛЬВИ Б╤ЛЯ ХАТИ...
Народна медицина


ПРИЙШОВ ЧАС НА ВИНОГРАД
Народна медицина




Розсилки
Тут Ви можете підписатися на розсилку анонсів статей нових випусків нашої газети. Для цього вкажіть свій e-mail.

E-mail адрес:














FaceBook





оНЦНДЮ Б сЙПЮ©МЁ
Головна сторiнка > Текст статти
"Кримська Свiтлиця" > #24 за 11.06.2004 > Тема "Порадниця"
Версiя для друку
Обговорити в форумi

#24 за 11.06.2004
НАЙКРАЩИЙ ЗАПАХ - ЙОГО ВІДСУТНІСТЬ
КС

Корисні поради

* Запах молока, що збігло при кипінні, - неприємний і швидко поширюється. Щоб запобігти цьому, накрийте молоко, що википіло, вологим папером, скропленим оцтом.
* Запах підгорілого молока можна видалити, зануривши каструлю з молоком, поки воно ще зовсім гаряче, у посудину з холодною водою і всипавши в молоко трохи солі (на вістрі ножа).
* При готуванні страв з квашеної капусти весь дім наповнюється неприємним запахом, який важко видаляється і при провітрюванні. Щоб уникнути цього, покладіть до каструлі, в якій вариться капуста, шматочок м'якоті хліба, загорнувши його в тонку чисту ганчірку, або помістіть під кришкою складену вдвічі тканину, змочену розведеним водою оцтом.
* Для видалення неприємного запаху цибулі з ножа його варто протерти сухою теплою сіллю, а потім сполоснути водою.
* Для повного видалення запаху цибулі на дно кухонного посуду варто налити 2 - 3 столові ложки оцту, довести його до кипіння, а потім вимити посуд.
* Після тривалого використання каструлі набувають неприємного запаху. Щоб не допустити цього, їх слід час від часу протирати подрібненим деревним попелом.
* Запах риби з тарілок можна видалити, вимивши їх спочатку водою з милом, а потім протерши лимонною шкіркою (або оцтом). Після цього посуд слід сполоснути водою.
* Для видалення неприємного запаху і смаку пересмаженого жиру покладіть до розтопленого жиру 1/2 головки ріпчастої цибулі (на 1 склянку жиру) або 1/2 картоплини, нарізаної кільцями, і помішуйте на вогні протягом 10 - 15 хвилин.

Версiя для друку
Обговорити в форумi
"Кримська Свiтлиця" > #24 за 11.06.2004 > Тема "Порадниця"


Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=2076

 

Редакцiя :
95006, м. Сiмферополь, вул. Гагарiна, 5, 2-й поверх, кiмн. 13-14
тел: (0652)51-13-24; E-mail: kr_svit@meta.ua
Адмiнiстратор сайту : Микола Владзiмiрський
Веб-майстер : Олексiй Рибаков