"Кримська Свiтлиця" > #10 за 09.03.2012 > Тема "Душі криниця"
#10 за 09.03.2012
У ЛЬВОВ╤ ПРОЙШЛО СВЯТО ШОКОЛАДУ
Чотири дн╕ Льв╕в жив духом шоколадного свята! Кожен, хто в╕дв╕дував у цей час Палац мистецтв, потрапляв у св╕т гармон╕╖ краси ╕ смаку! Це св╕т шоколаду – дивовижного, маг╕чного, вишуканого, духмяного ЯВИЩА, який не залишить байдужим н╕ гурмана-профес╕онала, н╕ любителя-початк╕вця! У Львов╕ до шоколаду ставлення особливе, ╕ називають його у нас н╕жно-романтично: чоколядка. Вп’яте Льв╕в став столицею Шоколадного видовища! Орган╕затори подбали про найр╕зноман╕тн╕шу програму: найкращ╕ представники шоколадно╖ ╕ндустр╕╖ презентували сво╖ вироби на ярмарку; кондитерськ╕ майстерн╕ Укра╖ни т╕шили глядач╕в виробами ручно╖ роботи за ун╕кальними рецептами; пройшли майстер-класи профес╕йних шоколать╓; було створено 30 ун╕кальних скульптур з шоколадних брил – ц╕ле шоколадне м╕сто Льв╕в в╕д ф╕рми «Св╕точ». Пров╕дний дизайнер одягу Укра╖ни Оксана Караванська представляла ексклюзивну колекц╕ю п╕д час в╕дкриття свята. А в останн╕й день працювала шоколадна арт-майстерня ChocoFashion, в як╕й були створен╕ шоколадн╕ сукн╕ за участ╕ укра╖нських дизайнер╕в модно╖ агенц╕╖ Lviv Fashion Week. Тенд╕тн╕ модел╕ пройшлися ╕мпров╕зованим под╕умом у вишуканих строях, оповит╕ шоколадним ароматом та╓мничост╕ ╕ маг╕╖… Д╕ти мали чудову можлив╕сть на якийсь час стати кондитерами ╕ п╕д наглядом профес╕онал╕в самим зробити смачну казкову хатинку. Зачарував ╕ виступ ╕нструментального квартету, який звуками найкращих св╕тових мелод╕й запросив присутн╕х до танцю, до душевного в╕дпочинку у вир╕ шоколадних пристрастей. Профес╕йн╕ шоколать╓ ╕ кондитери Едуард Лебед╓в та Даша Малахова провели для в╕дв╕дувач╕в фестивалю ун╕кальн╕ майстер-класи. Заключними акордами смачного д╕йства була велетенська шоколадна п╕рам╕да заввишки 5 метр╕в ╕ великий смачний торт, яким пригостили вс╕х бажаючих. ╤ п╕рам╕ду, ╕ торт зробив в╕домий укра╖нський майстер шоколаду, так званий шоколать╓, Валентин Штефаньо на очах у зачаровано╖ публ╕ки! Протягом дня в╕н з пом╕чниками творив ц╕ дива кул╕нарного мистецтва ╕ радо д╕лився секретами майстерност╕ з публ╕кою, в╕дпов╕даючи на запитання ведучо╖ Марти. До реч╕, на виготовлення п╕рам╕ди п╕шло 10 тисяч спец╕альних шоколадних вироб╕в, як╕ називаються макаруни. А п╕сля свята вс╕ ц╕ смачн╕ круглячки, як╕ склали п╕рам╕ду, орган╕затори в╕ддадуть д╕тям у дитяч╕ будинки. П╕д час Свята шоколаду вперше в╕дбувся Чемп╕онат кондитер╕в-аматор╕в «Домашн╕й кондитер», участь в якому взяли восьмеро см╕ливц╕в. Судили чемп╕онат Даша Малахова (голова), Едуард Лебед╓в, Валентин Штефаньо та Юр╕й Тавпаш, як╕ профес╕йно посмакували витворами аматор╕в ╕ нагородили переможц╕в та вс╕х учасник╕в смачного чемп╕онату. За час фестивалю, який в╕дв╕дали 16 тисяч людей, було використано 8,5 тонн шоколаду! Гарне свято, чудове, при╓мне, позитивне, смачне, дружн╓!!! Шоколад там правив бал! В╕н був у брилах ╕ фонтанах, гарячий ╕ холодний, у цукерках ╕ тортах, на пампухах ╕ носах, в пов╕тр╕ ╕ в рад╕сних поглядах! Його ламали ╕ кусали, наливали ╕ накладали. Його розпилювали ╕ обпалювали, пригладжували ╕ прикрашали. Смакували досхочу, дегустували ╕ купували, споживали на ходу ╕ брали з собою. Шоколад – продукт не т╕льки смачний, а й позитивний у вс╕х в╕дношеннях. Наприклад, холодн╕ лютнев╕ дн╕ в╕н зробив гарячими ╕ святковими. Тож смакуймо на здоров’я ╕ готуймося до наступного Свята шоколаду, яке об╕ця╓ бути м╕жнародним.
В╕ра ОЛЕШ
"Кримська Свiтлиця" > #10 за 09.03.2012 > Тема "Душі криниця"
Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=10032
|