Пошук по сайту
Пошук:

Теми
З перших уст (4450)
З потоку життя (7293)
Душі криниця (4124)
Українці мої... (1659)
Резонанс (2120)
Урок української (1006)
"Білі плями" історії (1847)
Крим - наш дім (1046)
"Будьмо!" (271)
Ми єсть народ? (241)
Бути чи не бути? (320)
Писав писака (23)
На допомогу вчителеві (126)
Мовно-комп'ютерний конкурс (108)
Порадниця (206)
Смішного! (97)
Додатки
"Джерельце" (830)
"КримСПОРТ" (132)

Архiв
Архiв газети в pdf
Редакцiя
Форуми
Книга вiдгукiв

Iншi статтi цiеї теми
У ПАЛАТ╤ ПРЕДСТАВНИК╤В США ОПРИЛЮДНИЛИ ЗАКОНОПРО╢КТИ ПРО ДОПОМОГУ, УКРА╥Н╤ - МАЙЖЕ $61 М╤ЛЬЯРД
Сп╕кер Майк Джонсон заявив у середу, що плану╓ провести голосування щодо пакета допомоги ц╕╓╖...


ЗВЕРНЕННЯ ЗЕЛЕНСЬКОГО ДО Л╤ДЕР╤В КРА╥Н ╢ВРОСОЮЗУ
Нам ус╕м ╕з вами треба зараз переграти Пут╕на в р╕шучост╕, щоб ця в╕йна нарешт╕ почала йти до...


КАНЦЛЕР ШОЛЬЦ БО╥ТЬСЯ ЯДЕРНИХ ПОГРОЗ ПУТ╤НА
Володимир Зеленський, Президент Укра╖ни…


ЗЕЛЕНСЬКИЙ ДОРУЧИВ ПОСИЛИТИ ППО ДЛЯ ХАРК╤ВЩИНИ, СУМЩИНИ ТА П╤ВДЕННИХ РЕГ╤ОН╤В
Це абсолютно неприйнятно, що ст╕льки кра╖н св╕ту дос╕ думають, як протид╕яти терору…


РОБИМО ВСЕ, ЩОБ У НАШИХ ВО╥Н╤В БУЛО Б╤ЛЬШЕ МОЖЛИВОСТЕЙ, Б╤ЛЬШЕ ЗБРО╥; ЦЕ БУДЕ
Звернення Президента Укра╖ни.




Розсилки
Тут Ви можете підписатися на розсилку анонсів статей нових випусків нашої газети. Для цього вкажіть свій e-mail.

E-mail адрес:














FaceBook





оНЦНДЮ Б сЙПЮ©МЁ
Головна сторiнка > Текст статти
"Кримська Свiтлиця" > #1 за 09.01.2015 > Тема "З перших уст"
Версiя для друку
Обговорити в форумi

#1 за 09.01.2015
Р╤ЗДВЯНО╥ НОЧ╤ АНГЕЛИ ЗАСП╤ВАЛИ: «НА ЗЕМЛ╤ МИР»...

Дорога до Храму

Р╤ЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ
Патр╕арха Ки╖вського ╕ вс╕╓╖ Руси-Укра╖ни Ф╕ларета Преосвященним арх╕пастирям, боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та вс╕м в╕рним Укра╖нсько╖ православно╖ церкви Ки╖вського патр╕архату
Дорог╕ браття ╕ сестри!
Христос народився!
Слав╕мо Його!

З великою рад╕стю ╕ духовним п╕днесенням святку╓ Церква Христова Р╕здво Господа нашого ╤суса Христа. Що означа╓ для нас ця под╕я? З того часу, коли перш╕ люди порушили запов╕дь Божу, не пов╕рили Йому, а пов╕рили дияволу, в людську природу вв╕йшов гр╕х, тобто зло ╕ смерть. Люди перестали сп╕лкуватися з Богом, ╕ Бог став для нас невидимим. Почалась жорстока боротьба м╕ж добром ╕ злом у сам╕й людин╕, а також м╕ж людьми ╕ народами. Людська природа, хоча ╕ не перестала бути доброю, але пошкодилася гр╕хом, затьмарився людський розум ╕ серце стало жорстоким. Люди помирали як духовно, так ╕ т╕лесно. Н╕хто, кр╕м Бога, не м╕г спасти людину в╕д цього зла.
Син Божий з╕йшов на землю, щоб визволити людський р╕д в╕д гр╕ха ╕ смерт╕. Що означа╓: Бог з╕йшов на землю? Це означа╓, що Син Божий став людиною, такою людиною, як ус╕ ми, кр╕м гр╕ха. В╕н, будучи Богом ╕ не зм╕нюючись Божеством, народився в╕д Пресвято╖ Д╕ви Мар╕╖ ╕ Святого Духа, тобто не в╕д похот╕ чолов╕ка, а д╕╓ю Святого Духа, тому народжене у Вифле╓м╕ дитя – святе. Так в╕дбулося вт╕лення Сина Божого. Ось цю под╕ю ми святку╓мо уже понад 2000 рок╕в.
Син Божий не просто наблизився до людини, а ототожнився з нею, Сам став людиною. В╕н сприйняв тл╕нне т╕ло, тобто смертне, яке зростало за законом природи, втомлювалося, в╕дчувало голод ╕ спрагу, страждало ╕ п╕длягало смерт╕. Тобто людська природа Сина Божого – Господа нашого ╤суса Христа – н╕ в чому не в╕др╕знялася в╕д нас, кр╕м гр╕ха. ╤ для чого все це сталося? Для того, щоб визволити нас в╕д гр╕ха ╕ в╕д смерт╕, щоб ми не страждали в╕чно, щоб подолати смерть ╕ з’╓днати п╕сля воскрес╕ння душу з т╕лом.
Пояснюючи зм╕ст боговт╕лення, святий ╤оанн Богослов говорить: «Життя явилось, ╕ ми (ученики Христов╕) бачили ╕ св╕дчимо, ╕ зв╕ща╓мо вам це в╕чне життя, яке було у Отця ╕ явилось нам» (1 ╤н. 1: 2). Святий апостол ╕ ╓вангел╕ст ╤оанн Богослов н╕би так говорить, що боговт╕лення – це не людська фантаз╕я, а реальн╕сть, ╕стина; ╕ ми бачили ╕ св╕дчимо про це.
Ми сп╕ва╓мо славу Богу, бо у вт╕ленн╕ Сина Божого в╕дкриваються вс╕ глибини премудрост╕ Божо╖. Т╕льки вона й могла знайти зас╕б для нашого визволення в╕д гр╕ха, в╕д усякого зла ╕ особливо в╕д смерт╕. Господь ╤сус Христос, визволивши нас в╕д гр╕ха ╕ смерт╕, примирив людей з Богом. Апостол Павло про це говорить так: «В ╤сус╕ Христ╕ Бог примирив ╕з Собою св╕т, не ставлячи людям в провину злочин╕в ╖хн╕х, ╕ дав нам слово примирення» (2 Кор. 5: 19).
Р╕здвяно╖ ноч╕ ангели засп╕вали: «На земл╕ мир». Той, Хто народився у Вифле╓м╕, скаже напередодн╕ Сво╖х страждань: «Мир залишаю вам, мир М╕й даю вам» (╤н. 14: 27). ╤ якщо тепер нема╓ зовн╕шнього миру, ╕ на сход╕ Укра╖ни трива╓ неоголошена в╕йна, ╕ люди ворогують м╕ж собою, то це тому, що християни не сприймають миру Христового, не хочуть жити по правд╕, говорять на весь св╕т неправду.
Господь ╤сус Христос назвав основним законом Його Божественного вчення любов. У Сво╖й особ╕ В╕н явив зразок любов╕ ╕ запов╕дав нам насл╕дувати Його. В╕н сказав: «Це ╓ запов╕дь Моя, щоб ви любили один одного, як Я полюбив вас» (╤н. 15: 12). Якщо серед людей пануватиме добра воля, а не зла, якщо люди будуть турбуватися не ст╕льки про себе, ск╕льки про сво╖х ближн╕х, тод╕ вони зрозум╕ють, що любов – це те дорогоц╕нне багатство, яке п╕де з нами у в╕чн╕сть. Вони будуть насолоджуватися блаженством вже в земному житт╕ ╕ перейдуть з ним у життя в╕чне.
У тепер╕шн╕й час у нас одна думка ╕ одне бажання, – щоб в Укра╖н╕ утвердився мир, але не будь-який мир, тобто мир несправедливий, мир в невол╕ ╕ рабств╕. Прагнення до миру не заперечу╓ р╕шучост╕ захищати свою землю, свою Батьк╕вщину в╕д ╕ноплем╕нник╕в ╕ сво╖х внутр╕шн╕х ворог╕в. У Р╕здвян╕ дн╕, коли небесне благов╕стя про мир по-особливому сприйма╓ться серцем, коли ангельська п╕сня про благовол╕ння Боже до людей переможно луна╓ в наших храмах ╕ слова «з нами Бог» наповнюють рад╕стю наш╕ душ╕, – помолимось Господу, – щоб В╕н дарував нам перемогу над видимими ╕ невидимими ворогами ╕ мир в Укра╖н╕ ╕ в усьому св╕т╕.
Якщо ми в╕римо, що з нами Бог, ╕ спов╕ду╓мо народження Сина Божого у Вифле╓м╕ для спас╕ння роду людського в╕д усякого зла, в╕д гр╕ха ╕ смерт╕, то невже В╕н не приведе нас до кращого майбутнього?! Нам треба для цього покаятися в гр╕хах ╕ беззаконнях ╕ бути справжн╕ми християнами. А ознаки в╕дродження духовност╕ в народ╕ ми бачимо в любов╕ до Укра╖ни ╕ в жертовност╕ народу. Це – ознака любов╕ до ближн╕х. Церква заклика╓ вс╕х християн, вс╕х людей добро╖ вол╕ робити все можливе для в╕дродження ╕ для миру в усьому св╕т╕.
Дорог╕ браття ╕ сестри! Пам’ятаймо, для чого Син Божий народився в╕д Пресвято╖ Д╕ви у Вифле╓мськ╕й печер╕! А я сердечно в╕таю з великим святом Р╕здва Христового та Новим роком всю укра╖нську паству Ки╖вського патр╕архату, наших брат╕в ╕ сестер Московського патр╕архату, вс╕х християн Укра╖ни, а також укра╖нц╕в в Америц╕ ╕ Канад╕, в ╢вроп╕, Аз╕╖ ╕ Австрал╕╖ ╕ по всьому св╕ту. Сердечно в╕таю з Р╕здвом Христовим ╕ Новим роком Президента Укра╖ни Петра Порошенка, Укра╖нський уряд, Верховну Раду, Укра╖нськ╕ Збройн╕ Сили, добровольч╕ батальйони, як╕ захищають укра╖нську землю на Донбас╕, ╕ весь укра╖нський народ.
Нехай Христос Спаситель, Який народився у Вифле╓м╕, наповнить наш╕ серця рад╕стю ╕ св╕тлом. Нехай в Новому роц╕ мир ╕ благословення Боже перебувають на Укра╖н╕ ╕ на кожному, хто чинить правду ╕ добро. Не забуваймо, що Бог ╓ любов, ╕ ця любов привела Його у Вифле╓мську печеру ╕ на Голгофський хрест.
Христос народився! Слав╕мо Його!
 
Ф╕ларет,
 Патр╕арх Ки╖вський ╕ вс╕╓╖ Руси-Укра╖ни

«ВЛАДА» КРИМУ НАЦ╤ОНАЛ╤ЗУ╢ УКРА╥НСЬК╤ ХРАМИ...

 У Криму «влада» забрала три храми ╕ в╕ддала Московському патр╕архату, а зараз готу╓ закон про нац╕онал╕зац╕ю культових споруд, а це означа╓, що вс╕ наш╕ укра╖нськ╕ храми буде нац╕онал╕зовано.
Про це в ╕нтерв’ю УНН пов╕домив патр╕арх Ки╖вський ╕ вс╕╓╖ Руси-Укра╖ни Ф╕ларет. «У Криму Московський патр╕архат ма╓ прив╕лейоване становище, а д╕яльн╕сть священик╕в Ки╖вського патр╕архату, греко-католик╕в ╕ протестант╕в обмежено», — сказав Патр╕арх.
* * *
У Криму жорстко дискрим╕нують представник╕в ус╕х в╕роспов╕дань, окр╕м православних Московського патр╕архату, — пов╕домила в еф╕р╕ телеканалу «БТБ» правозахисниця, заступниця голови Кримсько╖ польово╖ м╕с╕╖ з прав людини Ольга Скрипник. За ╖╖ словами, в них забирають культов╕ споруди, священики змушен╕ залишати п╕востр╕в.
«Ситуац╕я з правами людини зм╕нилася на г╕рше. У вересн╕ ми готували загальний огляд за п╕вроку, констатувавши, що в╕дбулося згортання прискореними темпами вс╕х прав ╕ свобод, передус╕м засадничих громадянських прав, таких, як свобода слова, право на життя, право на справедливий суд, право в╕роспов╕дання. Тут потр╕бно зазначити, що коли ми говоримо про свободу в╕роспов╕дання, то ма╓ться на уваз╕ жорстка дискрим╕нац╕я вс╕х ╕нших рел╕г╕йних конфес╕й, окр╕м Православно╖ церкви Московського патр╕архату. Тобто абсолютно вс╕ ╕нш╕ рел╕г╕йн╕ групи страждають, ╖хн╕ права утискаються, в╕дбираються культов╕ споруди, необ╜рунтовано п╕двищу╓ться оренда, зараз в╕д них ус╕х вимагають перере╓струватися за рос╕йським законодавством, ц╕лковито ╕накшим, набагато жорстк╕шим ╕ обмежен╕шим за укра╖нське. Окр╕м цього, ╓ конкретн╕ випадки напад╕в на рел╕г╕йних служител╕в. ╤, зв╕сно, насамперед стражда╓ Укра╖нська православна церква Ки╖вського патр╕архату», — зазначила О. Скрипник.

Версiя для друку
Обговорити в форумi
"Кримська Свiтлиця" > #1 за 09.01.2015 > Тема "З перших уст"


Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=14530

 

Редакцiя :
95006, м. Сiмферополь, вул. Гагарiна, 5, 2-й поверх, кiмн. 13-14
тел: (0652)51-13-24; E-mail: kr_svit@meta.ua
Адмiнiстратор сайту : Микола Владзiмiрський
Веб-майстер : Олексiй Рибаков